Sevdaforumu

Sevdaforumu

Film, Albüm, Bollywood.Mp3, Online film Merkezi
 
KapıAnasayfaTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Deli Yürek Dizi Müzikleri 2 Full Album indir
Çarş. Eyl. 14, 2016 1:47 pm tarafından ayars

» Nisan Yagmuru ( Hint Filimi ) online türkce izle
C.tesi Eyl. 10, 2016 7:27 pm tarafından maho1

» DUYURU OKUYUN ÖNEMLI
Perş. Eyl. 24, 2015 11:37 pm tarafından samirselimhamza

» OM Shanti OM Almanca Hint Filmi izle
Perş. Eyl. 24, 2015 11:35 pm tarafından samirselimhamza

» Koi mil gaya (2003) Almanca Hint film Izle
Salı Haz. 09, 2015 12:49 am tarafından saloz81

» Khushı almanca dublaj ızle
C.tesi Haz. 06, 2015 1:35 am tarafından samirselimhamza

» Dil Se 1998 Von ganzem Herzen Almanca Dublaj Izle
Paz Nis. 05, 2015 11:15 pm tarafından Asya01

» My Name Is Khan - Almanca Dublaj Izle
Paz Nis. 05, 2015 11:13 pm tarafından Asya01

» hintfilmi hamal
Çarş. Nis. 01, 2015 7:15 am tarafından skander

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
En iyi yollayıcılar
Admin
 
virane46
 
kayserili
 
suat49
 
jale
 
nehir
 
karagözlüm58
 
savasan
 
in_the_dark
 
shruikan
 
Forum

Paylaş | 
 

 Enginar Sarması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 737
Reputation : 12
Kayıt tarihi : 08/04/09

MesajKonu: Enginar Sarması   Cuma Nis. 10, 2009 5:59 am


Malzemeler
4 Adet enginar
250 gr asma yaprağı
1 Adet limon
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı dolma baharatı
5 Adet karanfil
Yarım demet dereotu
1 Adet havuç
2 Adet piyazlık doğranmış soğan
Tuz, kuru nane ve rezene
Üzerine :
Limon suyu, zeytinyağı ve su



Hazırlanışı



Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
1 su bardağı su ilave edin.
Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın.
Üzerine enginarları oturtun.
Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://sevda.yetkinforum.com
 
Enginar Sarması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sevdaforumu :: KADIN ve AİLE FORUMU :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: