Sevdaforumu
Sevdaforumu
Sevdaforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sevdaforumu

Film, Albüm, Bollywood.Mp3, Online film Merkezi

KapıAnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Deli Yürek Dizi Müzikleri 2 Full Album indir
Sen Olmasaydın Icon_minitimeÇarş. Eyl. 14, 2016 1:47 pm tarafından ayars

» Nisan Yagmuru ( Hint Filimi ) online türkce izle
Sen Olmasaydın Icon_minitimeC.tesi Eyl. 10, 2016 7:27 pm tarafından maho1

» DUYURU OKUYUN ÖNEMLI
Sen Olmasaydın Icon_minitimePerş. Eyl. 24, 2015 11:37 pm tarafından samirselimhamza

» OM Shanti OM Almanca Hint Filmi izle
Sen Olmasaydın Icon_minitimePerş. Eyl. 24, 2015 11:35 pm tarafından samirselimhamza

» Koi mil gaya (2003) Almanca Hint film Izle
Sen Olmasaydın Icon_minitimeSalı Haz. 09, 2015 12:49 am tarafından saloz81

» Khushı almanca dublaj ızle
Sen Olmasaydın Icon_minitimeC.tesi Haz. 06, 2015 1:35 am tarafından samirselimhamza

» Dil Se 1998 Von ganzem Herzen Almanca Dublaj Izle
Sen Olmasaydın Icon_minitimePaz Nis. 05, 2015 11:15 pm tarafından Asya01

» My Name Is Khan - Almanca Dublaj Izle
Sen Olmasaydın Icon_minitimePaz Nis. 05, 2015 11:13 pm tarafından Asya01

» hintfilmi hamal
Sen Olmasaydın Icon_minitimeÇarş. Nis. 01, 2015 7:15 am tarafından skander

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
En iyi yollayıcılar
Admin
Sen Olmasaydın Vote_lcapSen Olmasaydın Voting_barSen Olmasaydın Vote_rcap 
virane46
kayserili
suat49
nehir
jale
in_the_dark
karagözlüm58
savasan
shruikan
Forum

Sen Olmasaydın

YazarMesaj
virane46
Admin
virane46

Sen Olmasaydın Empty
MesajKonu: Sen Olmasaydın   Sen Olmasaydın Icon_minitimeÇarş. Nis. 08, 2009 11:00 pm

Sual: Allahü teâlâ, Peygamber efendimiz için, (Eğer sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım) buyuruyor. Bu kudsi hadis hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap: Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti.
Hak teâlâ buyurdu ki:
(Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Allahü teâlâ yine buyuruyor ki:
(Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım.) [Hakim]

(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanların duyması için] “Ya Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, Arşta "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım”) [Taberani]

(Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi.) [Mevahib-i ledünniyye]

Şu halde Peygamber efendimiz hem habibdir, hem halildir.
(Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhani hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve imam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat’ının 122. mektubunda vardır.

Mektubatın farisi haşiyesinde, bu hadisin Deylemi’nin Firdevsinde bulunduğu bildirilmektedir. Deylemi de, Buhari ve diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis âlimidir.

Mektubat-ı Rabbaninin 3.cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım), (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsi hadisleri de bildirilmektedir.

Miracda Allahü teâlâ, Peygamber efendimize, (Senden başka her şeyi senin için yarattım) buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de, (Ben de senden başka her şeyi senin için terk ettim) dedi. (Mirat-i kâinat)

Sen Olmasaydın
1 sayfadaki 1 sayfası