Malzemeler:
- 4 adet enginar,
- 10-15 adet arpacık soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet patates,
- 4 yemek kaşığı konserve bezelye,
- 1/2 su bardağı zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı tozşeker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 1 limon suyu,
- 1 su bardağı kaynar su,
- 1/2 demet dereotu.
Yapılışı:
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soyulmuş arpacık soğanları
5 dakika kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde
doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın.
Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave
ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yaPILIR