Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz.
Paluzenin Malzemeleri
1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı
Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.