Bahar ayları geldi ve gazetelerde yavaş yavaş transfer haberleri çıkmaya başladı. Süper Lig dışında oynayan ve transferin gözde isimleri olmaya aday futbolcuları tanıyalım.
Deniz YILMAZ
1988 Almanya doğumlu. Bayern München’in rezerv takımında top koşturmakta. Deniz’i, Nuri Şahin’lerin, Caner’lerin, Özgürcan’ların oluşturduğu Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3. apoletli rüya takımın forveti olarak görmüştüm ilk. Müthiş bir yetenek. Torres’e kasırga diyenlerin Deniz’i görünce ne diyeceklerini düşünemiyorum.
Ceza sahasında tam bir kara delik oluşturuyor. Topu rakiplerinden nasıl kurtardığını anlamıyorsunuz seyrederken. Söz konusu şampiyona sonrası geçirdiği ağır bir sakatlık, isminin Nuri, Caner, Özgürcan kadar konuşulmamasına neden oldu. Ama Deniz gibi yeteneğin uzun süre saklı kalması mümkün değil.
Deniz’in ayrı bir özelliği; Alman Milli forması giymesi için üzerine çok gidilmesine rağmen Milli formamızdan vazgeçmemesi oldu. Kendisini Türk Milli takımı forması ile Mesut (!) hissetmiş olmalı. Ümit Milli takımın son maçında golünü atan Deniz’in ilk A Milli takım kampına çağrılmasını ümit ediyorum. Önümüzdeki sezonun transferdeki en büyük kapışması Deniz için olabilir. Son bir not Deniz’in hocası Gerd MÜLLER.
Mithat YAŞAR
1986 Turgutlu doğumlu Mithat, Fenerbahçe altyapısında yetişip, Mardin, Tarsus ve Giresun’da kiralık oynadıktan sonra Diyarbakırspor tarafından bonservisiyle alındı. Harika bir sol ayağı var. Cok teknik ve soğukkanlı, orta sahanın sol kanadında çok tehlikeli akınlar başlatıyor ve bitiriyor. Diyarbakırspor ile boy göstereceği (büyük ihtimalle) Süper Lig'de kendisini satanları pişman edecek kadar yetenekli bir futbolcu.
Özgürcan ÖZCAN
Müthiş Galatasaray altyapısının ilk meyvelerinden. Arda ve Uğur’dan önce Cafercan ile birlikte Özgürcan’ın ismi zikredilirdi. Ama 2006-2007 sezonu öncesi dengesiz bir şekilde artan boyu ve kilosu fiziki yetersizliğe dönüştü. Bu değişim Özgürcan’ı geriye götürdü. Gaziantepspor ve Kayserispor yolculukları çok parlak değildi, bu sezon Sakaryaspor’da kendini buldu.
Özgürcan tam bir golcü, ceza sahasında Tanju kadar fırsatçı, Klinssman kadar ayakları yere sağlam basan ve Elkjaer Larsen kadar yıpratıcı. Bu özellikleri ile yakın zamanda Galatasaray’ın ve Milli Takımımızın alfa forveti olur.
Murat AKIN
1986 Belçika doğumlu Murat, Kasımpaşa kadrosuna geçen sezon ortasında katıldı ve 2012 yılına kadar sözleşmesi var. Orta sahanın her iki yönünü de oynayabilen, çok akıllı ve teknik, sert ve düzgün şutlara sahip, kısa boyuna rağmen hava toplarında da gollerini hatırladığım Murat tam bir orta saha oyuncusu. Formasının altına Galatasaray forması giyip maçlara çıktığı konuşulan Murat’ın tek handikabı biraz tembel olması. Büyük takımlarda ekstra performansla oynayacak Murat’ı dikkatle takip etmenizi öneriyorum.
Sercan TEMİZYÜREK
22 Temmuz 1988, Samsun doğumlu, Samsunspor altyapısından yetişme orta saha futbolcusu, 4 kez U19 milli takımında görev yapmış. Topla birlikte çok hızlı ve teknik bir futbolcu. Sözleşmesi Mayıs 2010 da bitiyor. Ama Sercan Samsun’da kalıcı değil, yolu Süper Lig gibi.
Devam edecek..