Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'da, dün akşam Karşıyaka maçında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.
HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR
Diyarbakırspor
Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, yaptığı açıklamada, dün akşam kendi sahalarında oynadıkları Karşıyaka maçının kendileri ve rakip açısından büyük önem taşıması nedeniyle bu maçta alınan galibiyetin kendilerini mutlu kıldığını belirtti.
Maçın ilk yarısında tahmin ettikleri gibi rakibin büyük direnç gösterdiğini ifade eden Yakut, şöyle konuştu:
''Bu nedenle ilk yarıda pozisyon bulmakta büyük sıkıntı yaşadık. Ancak maçın ikinci yarısında taktik anlayışımızdaki değişiklik sonucu rakibin direnci kırıldı. Oyuncularımızın üstün mücadelesi sonucunda 2 gol bularak, önemli galibiyete ulaştık. Futbolcularımızın mücadelesi tek kelimeyle muhteşemdi. Alacakları ödenmediği halde onurlu şekilde mücadele edip, şampiyonluğa koşuyorlar. Hepsini kutluyorum. Maçtan sonra galibiyet primi olarak oyuncularımıza 8'er bin TL prim vereceğimizi açıkladık. Bu primi bu maçta kadroya giremeyen oyunculara da vereceğiz. Geçmiş yıllarda transfere 20-30 milyon TL harcayan Diyarbakırspor orta sıralarda mücadele ediyordu. Bu yıl parasız şekilde şampiyonluğa adım adım ilerliyoruz. Bu tesadüf değildir. Bu başarıyı bütün spor kamuoyuna göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz.
Maçta iyi mücadele eden Karşıyaka'ya bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Çok iyi mücadele ettiler.''
-BAYMEDİR SOYUNMA ODASINA GELDİ-
Başkan Yakut, maçın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in merkez ilçe belediye başkanlarıyla soyunma odasına gelerek, teknik heyet ve futbolcuları kutladığını belirterek, ''Başkan Baydemir'in burada özellikle tesisleşme konusunda verdiği söz bizi mutlu etti. Kendisine bu nedenle teşekkür ediyoruz'' dedi.